Only our producing provider is the past essay helper and best option for carrying out your essays as well as other tailor made written documents. Consider our prolonged-time adventure .

munk_header
mutato ujj kicsi

Hajóorvos

Cselédkönyves orvos volt a pesti Rókus kórházban, 1911 és 1913 között a pesti Szent János Kórházban dolgozott, közben hajóorvosként a Cunard Line hajóin is megfordult.

A Carpathia gőzös.

Az eredeti fénykép Horváth József tulajdona.

A Carpathián (Munk Artúr jobbról).

Az eredeti fénykép a Munk-család tulajdona.

Képeslapok a Carpathiáról.

Tanító Kálmán tulajdona.

Oltási igazolás a Carpathiáról.

Az igazolást a hajón kapták, a hátoldalát az orvos pecsételte le.

Az eredeti igazolás Tanító Kálmán tulajdona.

„Kilencszáztizenkettő, április tizenöt hajnala. Lassan virradt. Enyhe északi szél bodrozta az óceán végtelen vizét.  A nyirkos köd lassan foszlott szét, olyan volt, mint egy óriási rongyos, szennyes lepedő. A horizonton nem mutatkozott hajó. Kéményfüstnek nyoma sem volt. A látóhatár lassan kitisztult. Öt óra körül a távcsővel felszerelt első tiszt csónakokat fedezett föl a horizonton. A hajótöröttek voltak. De hol van az óriási hajókolosszus, a Titanic? Teljes gőzzel dolgoztak a gépek, a hajó felfokozott sebességgel haladt abban az irányban, amelyben a kis, szétszórt, mozdulatlannak látszó pontocskák úsztak a vízen. Hat óra volt, amikor hajónk megközelítette az első három mentőcsónakot. A Titanic eltűnt.”

 (Munk Artúr: Köszönöm addig is, 1956. 96.)